keresés a weboldalon

Aláírták (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Aláírták (Videó)

2016 november 04 - péntek
Aláírták péntek délelőtt Budapesten azt az együttműködési megállapodást, amely a mintegy 40 milliárd forintból megvalósuló Járműipari Tesztpálya megvalósításáról szól. A beruházás létrehozásában a Magyar Állam mellett Zalaegerszeg Megyei Jogú Város is aktív szerepet vállal. A szerződést Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Balaicz Zoltán Zalaegerszeg polgármestere látta el kézjegyével.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a tesztpálya létrehozásának fontosságáról beszélt. A beruházás nem csak a zalai megyeszékhely, de az ország számára is meghatározó. Közép-Európában ugyanis nincs olyan létesítmény, ami önvezető járművek tesztelésére is alkalmas.

A Nemzetgazdasági Minisztérium és Zalaegerszeg városa között létrejött megállapodás kapcsán Vigh László miniszteri biztos elmondta: mindent megtesznek azért, hogy a törvényeket betartva minél hamarabb megvalósítsák azt az álmot, ami a megye számára előrelépések sorozatát jelenti.

Balaicz Zoltán polgármester emlékeztetett: a beruházással új munkahelyek jönnek létre, s a fejlesztésnek a helyi vállalkozások is nyertesei lesznek.

A megállapodás lényege, hogy az önkormányzat biztosítja a tesztpályához szükséges földterületet és ingatlanokat, illetve vállalja ezek közművesítését. A beruházás első üteme 2017 végére készülhet el.

Gy.A./Sz.É./Cs.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: