keresés a weboldalon

Alapkőletétel (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Alapkőletétel (Videó)

2017 május 19 - péntek
40 milliárd forintból az önvezető autók számára is alkalmas járműipari tesztpálya épül Zalaegerszegen. A világszínvonalú létesítményhez hasonló Magyarország 500 kilométeres körzetében nem található. A hírt pontosan egy évvel ezelőtt, 2016. május 19-én jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök. A kormány által támogatott beruházás alapkövét ma tették le.

A 250 hektáros területen a tervek szerint jövő márciusban már önvezető járművek tesztelésé zajlik majd.
Zalaegerszeg polgármestere úgy véli, a fejlesztés soha nem látott lehetőségekhez juttatja a várost.

A miniszterelnök a beruházással kapcsolatban elsőként arra emlékeztetett, hogy az saját forrásból és saját erőből valósul meg. Így – mint mondta – egyszerre ad lehetőséget az országban dolgozó járműipari vállaltoknak, az iparág szakembereinek, a kutatóműhelyeknek és a beszállító vállalkozásoknak.

 

A térség országgyűlési képviselője szerint Zalaegerszeg a gazdaságfejlesztés és a munkahelyteremtés mellett az innováció fellegvára lehet a jövőben.

Mint elhangzott: az elmúlt 25 évben komoly előrelépések történtek a járműipar területén, az ágazat dinamikus fejlődését pedig a továbbiakban is támogatni kell.

A miniszterelnök az avatás végén Vigh László országgyűlési képviselővel és Balaicz Zoltán polgármesterrel közösen helyezte el a létesítmény alapkövét.

K.Zs./V.D./P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: