keresés a weboldalon

Alapkőletétel (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Alapkőletétel (Videó)

2017 január 09 - hétfő
Új óvoda épül Zalaegerszegen. A 360 millió forintból megvalósuló beruházás alapkövét hétfőn tették le. Az új andráshidai intézmény négy tágas csoportszobával, tornaszobával és kiszolgáló helyiségekkel várja a kicsiket várhatóan ez év őszétől.

A nagy hideg és a hó miatt a leendő óvodával szomszédos iskolában kezdődött az alapkőletétel. Balaicz Zoltán polgármester szerint több évtizedes álom válik valóra az új andráshidai óvoda építésével.

A beruházás költségeit a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében finanszírozza a város. Sümegi László, a településrész önkormányzati képviselője úgy fogalmazott: a most induló fejlesztés az egész körzet életében meghatározó jelentőségű.

A több mint 130 éves óvoda lakói nagyon várják új otthonukat. A teljesen akadálymentes épületben olyan, – eddig hiányzó- funkciók is helyet kapnak, mint a tornaszoba vagy a logopédiai fejlesztő – hangsúlyozta Novák Piroska, az Andráshidai Tagóvoda vezetője.

Az új andráshidai óvoda kivitelezését a zalaegerszegi Homeland Kft. végzi. A munkálatok – az időjárástól függően – napokon belül elkezdődnek.

F.M./Cs.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: