keresés a weboldalon

Alapkőletétel (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Alapkőletétel (Videó)

2019 május 02 - csütörtök
Új gumibitumen üzemet épít Zalaegerszegen a MOL. A hárommilliárd forintos beruházás alapkőletételén Varga Mihály azt hangsúlyozta: meg kell védeni Magyarországot a közelgő gazdasági recessziótól. Ennek záloga lehet a MOL fejlesztése is, melyhez a kormány 750 millió forintos támogatást nyújt, tette hozzá a pénzügyminiszter.

Amint azt tábla is jelzi, környezetbarát gumibitumen burkolattal készült Zalaegerszeg belső tehermentesítő útja.

Hárommilliárd forintból épít a MOL új gumibitumen üzemet a városban. Ez, a 2012 óta működő évi 5 ezer tonna kapacitású gyárat váltja fel. A termelés várhatóan jövőre indul az új helyen.

Az alapkőletételen a pénzügyminiszter hangsúlyozta: Németországban már fél éve érezhetőek a recesszió jelei. Varga Mihály hozzátette: ezzel szemben a magyar gazdaság erős, ami nagyban köszönhető a zalaegerszegihez hasonló fejlesztéseknek.

A MOL fejlesztéséhez 750 millió forinttal járul hozzá a kormány a Nagyvállalati Beruházási Program keretében. A pénzügyminiszter bejelentette: kiterjesztik a 2015-ben elindított NBT programot. A jövőben az élőmunka kiváltását, a raktárkapacitás bővítését, valamint az automatizálást célzó beruházásokat is támogatni fogják.

F.M./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: