keresés a weboldalon

Áldozatsegítő Központ nyílt

Zalaegerszeg címer
Hírek

Áldozatsegítő Központ nyílt

2024 január 18 - csütörtök
Zalaegerszegen nyitotta meg kapuit az ország 13. Áldozatsegítő Központja. Az Igazságügyi Minisztérium által működtetett iroda avatóünnepségén együttműködési megállapodásokat is aláírtak.

Az 50 ezer fő feletti városok között továbbra is Zalaegerszeg a legbiztonságosabb – emelte ki Balaicz Zoltán, polgármester. Mint elmondta: tavaly mindössze 6 lakásbetörés és egy gépkocsifeltörés történt a vármegyeszékhelyen. Az Áldozatsegítő Központra ennek ellenére is szükség van, hiszen az online térben elkövetett bűncselekmények és a családon belüli erőszak itt is szedi áldozatait. A most megnyitott központ láthatatlan védőhálót jelent a lakosság számára – fogalmazott Király Nóra miniszteri megbízott.

Az internetes csalások visszaszorításán külön munkacsoport dolgozik. Minderről Tuzson Bence igazságügyi miniszter beszélt Zalaegerszegen.

Az áldozatsegítésben eddig is komoly feladatot vállaltak a kormányhivatalok. A munka Zala vármegyében mostantól az Áldozatsegítő Központtal együttműködve folytatódik.

A zalaegerszegi iroda a Bíró Márton utca 38. szám alatt kapott helyet. Itt fogadják munkaidőben a bajbajutottakat. Telefonos segítség viszont éjjel-nappal kérhető a 06/80-225-225-ös telefonszámon.

F.M./G.Zs.


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: