keresés a weboldalon

Alkotnak nyáron is (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Alkotnak nyáron is (Videó)

2018 augusztus 01 - szerda
„A mindenséggel mérd magad” – ez az idei GébART Nemzetközi Művésztelep mottója. A zalaegerszegi alkotótáborban ezúttal hat művész dolgozik másfél héten keresztül. Munkáikat jövő pénteken mutatják be a nagyközönségnek.

József Attila egyik költeménye ihlette Krisán Sándort. A 36 éve Svájcban élő művész a bukaresti képzőművészeti egyetemen végzett. Nyaranta Székelyföldön dolgozik, az egerszegi környezet is erre emlékezteti. Mostani alkotásaiban az emberi lét végessége tükröződik.

Szőcs Géza Sopronból érkezett. Az erdélyi gyökerekkel bíró grafikust már évek óta foglalkoztatja a mikro- és makrokozmosz egymásra hatása. Régi könyvek lapjain kezdi el tervezni azt a komplex világot, amit később az erős színű tintával papírra vet.

A résztvevők közül van, aki a kortárs irányvonalakból merít és van, aki a hagyományos formanyelvet részesíti előnyben. Mint mondják, néha már csak az alapanyagokkal lehet kísérletezni, valami újat mutatni. Az éjszakába nyúló beszélgetésekkel egymást erősítik.

A huszonhetedik GébART művészeti telepen nincs meghatározott műfaj. A költői idézet az, ami most hidat képvisel a festők és grafikusok között.

M.E./P.V.B.

Fotó: FOTO ZALAEGERSZEG

Tartalom megosztása: