keresés a weboldalon

Alkotó hétköznapokat

Zalaegerszeg címer
Hírek

Alkotó hétköznapokat

2006 október 30 - hétfő
A nevelés titka, a tanítványok tisztelete. A tanári hivatás fontosságát pedig nem vitatja senki – fogalmazott dr. Gyimesi Endre polgármester, a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben megrendezett ünnepségen, ahol díszokleveles és Pedagógus Szolgálati Emlékéremmel kitüntetett pedagógusokat köszöntöttek. A polgármester hangsúlyozta: fontos a jövőben is az oktatás fejlesztése, hiszen ezt a fiatal nemzedék jövője érdekében teszik.

Szólt a jelen lévő pedagógusokhoz prof. Dr. Gadányi Károly, a szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskola rektora, aki dicsérte a zalaegerszegi hagyományt, amely alkalmat ad minden évben arra, hogy a város vezetése és a már nyugdíjba vonult pedagógusok találkozhassanak egymással. A szombathelyi tanárképző főiskola kiváló hallgatókat képezett az elmúlt évtizedekben, közülük sokan dolgoznak a város iskoláiban, fogalmazott a rektor, majd a pedagógusi pálya szépségeiről beszélt. A nyugdíjasévekre pedig „további alkotó hétköznapokat” kívánt.

Ezt követően került sor az 50-60-70 éve diplomázott pedagógusok oklevelének átadására, összesen 28-an kapták meg a díszoklevelet. A Pedagógus Szolgálati Emlékérmet 13-an vehették át: Csikósné Orosz Mária, Paál Istvánné, Csikós Sándor és Pintér Lászlóné (Belvárosi Általános Iskola), Török Zoltánné (Béke ligeti iskola), Leier Jánosné (Kertvárosi Integrált Óvoda), Baján Zoltánné, Tóth László (Városi Középiskolai Kollégium), dr. Vajda István (Zrínyi Miklós Gimnázium), Katona Istvánné, Bánki József (Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészoktatási Intézmény), Lakatos Lászlóné, Lakatos László (Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Művészetoktatási Intézmény).

Tartalom megosztása: