keresés a weboldalon

Állami kitüntetést kapott (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Állami kitüntetést kapott (Videó)

2020 szeptember 01 - kedd
Magyar Arany Érdemkereszt Polgári Tagozat kitüntetést kapott Bogár Imre, nyugalmazott igazgató, aki 1987 és 2007 között irányította a Báthory iskolát. Az indoklás szerint a zalaegerszegi szakképzési rendszer fejlesztéséért nyerte el a címet. A díjat a megyeszékhelyen, egykori intézményében vehette át a díjazott.

Az átadáson felelevenítették Bogár Imre szakmai életútját, s azt az időszakot, amely alatt a Báthorynak neve, rangja lett. A volt igazgató munkásságát Balaicz Zoltán polgármester méltatta.

Bogár Imre két évtizedes intézményvezetői pályafutását új szakmai irányvonalak, képzések, s a külföldi kapcsolatok fémjelezték. Az iskola történetébe ez az időszak az építkezés korszakaként vonult be – mondta el Kónyáné Tömpe Lívia, a ZSZC Báthory Technikum tagintézmény vezetője.

Bogár Imre nyugalmazott igazgató a kitüntetést örömmel fogadta, kiemelve, hogy a díj elnyerésében munkatársainak is komoly szerepük volt.

Az igazgató munkásságáról az iskola épületeiben tablók és elismerések sora tanúskodik. Szellemiségét, az általa képviselt értékeket valószínűleg a leghitelesebben egykori kollégái és tanítványai viszik majd tovább.

SZ.E./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: