keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Államilag elismert nyelvi képzés és újabb újdonságok ősztől

Zalaegerszeg címer
Hírek

Államilag elismert nyelvi képzés és újabb újdonságok ősztől

2004 szeptember 03 - péntek
Magyarország európai uniós csatlakozásával a felnőttoktatás területén is változások történtek, aminek köszönhetően az uniós színvonalú képzéseknek köteles minden igényes nyelviskola eleget tenni. A RE-VET Nyelviskola 2003-as sikereiről, és a 2004-es év további perspektíváiról, az iskola akkreditált nyelvi képzéséről és az unióban elismert egynyelvű nyelvvizsgájával kapcsolatos beszélgetésről olvashatnak Szabó Renáta iskolavezetővel készült interjúnkban.

– Mi a titka annak, hogy nyelviskolájuk most már 6-ik éve folyamatosan prosperál és nagyon szép eredményeket ér el?
– Az eddigi 6 éves sikeres működés alapelvei a széles körű minőségbiztosítási rendszerünkben rejlik. A RE-VET nyelviskola kifejezett célja, hogy kiemelkedő szolgáltatást nyújtson hallgatói, illetve üzleti partnerei által kijelölt hallgatók számára a nyelvi képzés területén. Céljaink elérésére elköteleztük magunkat egy olyan minőségirányítási rendszer mellett, amely a modern, kommunikációközpontú nyelvoktatáson alapul. Az oktatás módszereit innovatív módon közelítjük meg. Tanári gárdánk magasan képzett, diplomás és gondosan válogatott. Rendszeres továbbképzéseket tartunk a tanárok részére. A tanítás színvonalát rendszeresen ellenőrizzük, így a szakmai felügyelet időben figyelmeztet az alkalmazott módszerek és eszközök, valamint a tananyag folyamatos tökéletesítésére. Ennek köszönhetően városunk egyik legnagyobb cégénél évente több száz embert oktatunk most már folyamatosan 5 éve, és lakossági csoportjaink száma is nő.
– Mik a nyelvi képzés jellemzői az Önök iskolájában?
– A legfontosabb sajátossága, amire egyben a legbüszkébbek is vagyunk, hogy nem csupán az intézményünk, de nyelvi képzésünk állami elismerését, vagyis akkreditációját is kivívtuk. A programakkreditáció nem csupán azt jelenti, hogy a Nemzeti Felnőttképzési Intézmény elfogadta azt a több száz oldalas nyelvi programot, amelyet iskolánkban tanítunk, hanem hogy az akkreditált nyelvet nem terheli iskolánkban 25%-os áfa. Ezenfelül jelentős költségcsökkentő tényező az is, hogy akkreditált intézményünkben hallgatóink a tanfolyam díjának 30%-át visszaigényelhetik személyi jövedelemadójukból, éves szinten 60.000 Ft-ig.
Nyelvtanfolyamainkon legnagyobbrészt a „direkt szituációs nyelvgyakorlaton alapuló” módszert vezetjük be, amelynek segítségével tanulóink könnyebben sajátíthatják el a nyelvet.
Iskolánk általános kurzusai, tanmenetei mind a kétnyelvű (Origó, BME), mind az egynyelvű vagyis nemzetközi nyelvvizsgákra való felkészítést célozzák meg. A tanmeneteket tehát úgy állítottuk össze, hogy azok megfeleljenek az iskolánkban letehető TRINITY ANGOL nemzetközi nyelvvizsga követelményeinek is.
A fent említett kínálat a lakosságnak és a csoportos oktatáson (6-10 fő) résztvevőknek szól. Ezenkívül kínálunk egyéni, a saját igényekhez igazított oktatást bérletes formában.
Céges oktatás esetén pontos és részletes tudásszintfelmérést végzünk, mely egyben biztosíték arra, hogy a tanfolyam a megrendelő elképzelései szerint valósuljon meg. Minden esetben egyeztetünk az adott cég képzési vezetőjével az elvárt igényekről és célokról.

– Milyen egyéb sikereket értek el az intézmény és programakkreditáción kívül?
– Örömmel számolhatok be arról, hogy ugyancsak a Nemzeti Felnőttképzési Intézet által meghirdetett infrastrukturális pályázaton iskolánk nyert, így mintegy 1,5 milliós beruházással tudtuk fejleszteni iskolánk oktatástechnikai felszereltségét a még színvonalasabb képzés érdekében.
– Milyen eredményekkel zárulnak a kurzusok?
– Nálunk a hallgatók előrehaladását nem csupán az évközbeni szintfelmérők alapján követjük nyomon , de az úgynevezett „évzáró” vizsgák eredményeit is regisztráljuk. A statisztikák azt mutatják, hogy átlagosan 80%-osan teljesítik a belső házivizsgát hallgatóink. Ezen százalékos sikerek pedig lehetővé teszik, hogy minden probléma nélkül tovább léphessenek a következő, magasabb szintre. A 2004-es évben nálunk tanultak elégedettségét mutatja, hogy kb. 50%-uk tovább tanult.
– Mindezen hasznos információk után, milyen tanfolyamokkal és újdonságokkal várja az érdeklődőket ősztől a RE-VET Nyelviskola?
– Angol és német nyelvből a megszokott tanrend szerint 6 szinten indítunk tanfolyamokat teljesen kezdőtől a nyelvvizsgaszintig heti 2×3 vagy heti 1×4 órában szeptember 13-tól folyamatosan. A vizsgaérett hallgatók ingyenes házi próbanyelvvizsgán vehetnek részt. Ennek eredményétől függetlenül mindenki helyben leteheti a TRINITY angol nemzetközi nyelvvizsgát, amelyre 30 órás felkészítő kurzusokat is indítunk szeptembertől. A nyelvvizsgára jelentkezési határidő szeptember 08. Újdonságként szeretném megemlíteni, hogy 80 órás kurzusokat is indítunk heti 1×3 órában minden szerdán az emelt szintű érettségire felkészítve a diákokat. A kurzus lezárásaként pedig ingyenes próbaérettségit biztosítunk minden nálunk tanult diáknak. Továbbra is állandó kedvezményekkel várjuk törzshallgatóinkat, GYES-en, GYED-en lévőket. Óráink kezdési időpontja 16.30 és 17.00 óra. Pontos helyszíne pedig az abszolút belvárosban található AGÓRA ÜZLETHÁZ II. emelete, ahol a jól felszerelt és csendes tantermeinkkel várjuk az érdeklődőket.

Tartalom megosztása: