keresés a weboldalon

Állatbarát ovisok

Zalaegerszeg címer
Hírek

Állatbarát ovisok

2010 október 05 - kedd
Az állatok világnapja alkalmából közel 40 kilogramm kutya – és macskaeledelt ajándékozott a Bogáncs Állatmenhely lakóinak a Kis utcai Óvoda Micimackó csoportja. A gyűjtés ötletét az óvónők, Sárközi Tiborné és Illésné Szekeres Eleonóra vetette fel.

S mivel a gyerekek és szüleik többsége állatbarát, könnyen volt foganatja a dolognak. Ezen adományozásból szeretnének rendszert teremteni, hogy egy lépéssel közelebb hozzák egymáshoz a gyerekeket (szüleiket) és az állatokat. Az ajándék átadásnál a menhelyen egy kisfiú és egy kislány képviselte a csoportot.

Ákos, miután körbejárt a telepen megjegyezte, mindegyik kutyát haza szeretné vinni. Mennyibe kerülne, mert van egy kis gyűjtött pénze…
Nem ez volt az egyetlen állatos esemény az ovisok napjában. Délután vendégségbe érkezett hozzájuk Byron, egy különösen jól nevelt border colli.

A kutyussal való találkozás nagy élményt jelentett, különösen azért, mert a gazdája, Kis – Kádi Tamásné érdekesen, játékosan és sok élményt nyújtva mutatta be a négylábút a gyerekeknek.

(A tanárnő egyébként az országban negyedmagával kutyás terápiás fejlesztő foglalkoztatást tanul, melyet minél előbb szeretne kamatoztatni akár az óvodások körében is.)

Zala-Lap, Bánfi Kati

Tartalom megosztása: