keresés a weboldalon

Állatbarátok nyílt napja

Zalaegerszeg címer
Hírek

Állatbarátok nyílt napja

2007 szeptember 24 - hétfő
A Bogáncs Állatvédő Egyesület az Ausztria-Magyarország Interreg III/A pályázati program keretében támogatást nyert pályázata révén lehetőséget kapott arra, hogy egy komoly szakmai programot valósítson meg. Ennek keretében került sor a Csilla-dűlői állatmenhely korszerűsítésére is – fogalmazott Varsóczi Judit, az egyesület elnöke, az általuk szervezett nyílt napon az Arany Bárány télikertjében. Ismertette az állatmenhely bővítésének körülményeit, szólt a közelmúltban szervezett ausztriai tanulmányútjukról, melynek keretében osztrák állatmenhelyeket ismertek meg. A pályázat részleteiről és a jövőbeni lehetőségekről Tóth Enikő szólt.

Dr. Mike János állatorvos az ember és kutya barátságáról, szövetségéről tartott előadást. Mint fogalmazott, aki vállalja az állattartást, annak tisztában kell lennie kedvence igényeivel (nem lehet 30 négyzetméteres helyen 70 kilós kutyát tartani) az állattartás írott és íratlan szabályaival. A nem megfelelő kutyatartás árt az állatnak, labilissá válhat, akár „idegbeteg is lehet”, amiről természetesen nem ő tehet.

A fő szempont, hogy az állat szükségleteit biztosítani kell. Kérdésre válaszolva elmondta, magyarországi viszonylatban is, és a régi állapothoz képest nagy változáson ment keresztül a Csilla-dűlői kutyamenhely. Napról napra fejlődik, és ez köszönhető a civil állatvédőknek, adományozóknak, akik felbecsülhetetlen értékű munkát végeznek.

Tombi Lajos alpolgármester az önkormányzat és az egyesület együttműködéséről szólt. Szerinte a városlakók több mint egyharmada „kutyás”, elvárják, hogy a kulturált állattartáshoz hozzájáruljon az önkormányzat is. A menhely felújításához néhány millió forinttal hozzájárultak, és az idei évben is hárommillióval támogatják a menhelyet.

A nyílt nap keretében a résztvevők ellátogattak a közelmúltban felújított menhelyre. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: