keresés a weboldalon

Állatvédelemi kerekasztal-beszélgetés (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Állatvédelemi kerekasztal-beszélgetés (Videó)

2020 december 10 - csütörtök
Állatvédelmi kerekasztal-beszélgetést tartottak ma a Városházán. Az eseményen részt vett Ovádi Péter a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos. A témában civil- és érdekvédelmi szervezetekkel közösen egyeztettek. Az elhangzottakról ezt követően számoltak be a sajtó munkatársainak.

Emberfeletti munkát végeznek a civil szervezetek. Az állatvédelem fő pillérét ők alkotják – kezdte tájékoztatóját Ovádi Péter. A miniszteri biztos üdvözölte, hogy Zala megyében ilyen aktívan küzdenek az állatok védelméért.

Ovádi Péter, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos:

A kihívásokról és megoldásokról több szervezet is kifejtette véleményét, köztük a Bársonytalp a Cicákért Zala Egyesület. Fő tevékenységük a vad- és kóbor cicák ivartalanítása, ezzel pedig a populáció csökkentése. A tagok pozitívnak értékelték a tárgyalást.

Müller Roxána, titkár, Bársonytalp a Cicákért Zala Egyesület:

Az állatvédelmi törvény módosításáról szóló tanácskozáson a város és a megye elöljárói is részt vettek. Vigh László hangsúlyozta: egyértelmű céljuk az állatkínzások visszaszorítása. Balaicz Zoltán pedig arról tájékoztatott, hogy az önkormányzat anyagilag is segíti a civil szervezeteket. A polgármester hozzátette: munkájukat továbbra is támogatják.

Gy. A./B. P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: