keresés a weboldalon

Álomképek

Zalaegerszeg címer
Hírek

Álomképek

2006 március 27 - hétfő
Új korszak, új formanyelv, más tartalom. Eltűntek a megszokott és megszeretett, több jelentést is hordozó bohócok, tűzzománc figurák. Németh Klára festőművész a Hevesi Sándor Színház galériájában bemutatott képein az új kifejezésmódhoz igazodóan a nagyobb lehetőséget adó technikát, az akvarellt választotta.

Matyovszky Márta pszichológus ajánlotta a tárlatot az érdeklődők figyelmébe.  Mint fogalmazott, a szigorú, geometrikus hatások mély szellemi és érzelmi élményt közvetítenek. Értelem és érzelem. Mintha álomképeket látnánk, vagy egy ismeretlen univerzum kultikus tárgyait. Különleges formák, körök, vonalkák, négyzetek, téglák, háromszögek, hullámok. Ritmus és beszabályozottság.

Borongás és tiszta ész, tiszta és átütő szinek: vízzöldek, kékek és vörösek, bordók és aranyak, majd hírtelen fehérek. Nem tudni hiány-e, befejezetlenség-e, vagy a mindent összefogó tökéletesség, a fehér. Belefér minden: a titok, a fájdalom, a méltányosság, bölcsesség, várakozás, vágyakozás… Szigorú, racionális konstrukció – Németh Klára nagyszerű alkotásai. (Zala-Lap Kft., P. P., Z. A.)

Tartalom megosztása: