keresés a weboldalon

Aludj máskor – 24 órás vetélkedő (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Aludj máskor – 24 órás vetélkedő (Videó)

2014 április 11 - péntek
Reggeli tornával, majd Gyutai Csaba polgármester köszöntőjével kezdődött az „Aludj máskor” elnevezésű 24 órás vetélkedő. Hat zalaegerszegi és egy keszthelyi középiskola diákjai versenyeznek egymással egy napon át, többek között kreatív, műveltségi, sportos és ügyességi számokban.

Hatalmas tömeg várakozott reggel 9 órakor a Polgármesteri Hivatal előtt. A hét középiskola tanulói az olimpia jegyében zászlókkal és fáklyákkal várták, hogy elinduljon az egy napig tartó vetélkedő.

A Polgármesteri Hivatal előtt gyülekező diákokat Gyutai Csaba polgármester üdvözölte. Ezután a Városi Sportcsarnokba indult a népes tömeg.

A Zrínyi gimnázium Görögországot, a Páterdombi-iskola Németországot, a Csány-szakközépiskola Japánt, a Kölcsey gimnázium Brazíliát, a Széchenyi-iskola Spanyolországot, a Mindszenty gimnázium Amerikát, a keszthelyi VSZK pedig Indiát képviseli az olimpián.

Gönczöl Csenge, a Zrínyi Miklós Gimnázium diákja szerint egy nagyon kreatív csapatot sikerült összehozniuk. Népdalokkal és néptáncokkal készültek az olimpiai megnyitóra.

A Zalaegerszegi Városi Diákönkormányzat és a győri Diadém Rendezvényiroda közösen szervezte meg a 24 órás vetélkedőt, amelyen több előzetes feladatot is meg kellett oldaniuk a csapatoknak.

– A Zalaegerszegi Városi Diákönkormányzat rengeteget készült a városi diáknapokra – mondta el Zalavári Tibor, a ZVDÖK elnökségi tagja.

A szervezők több helyszínnel készültek a vetélkedőre. A legtöbb versenyszámot a Városi Sportcsarnokban rendezik, de a Göcseji Múzeumba, a Zöld Campusra és a Zalaegerszegi Televízióba is érkeznek majd csapatok.

Fehér Gábor, a győri Diadém Rendezvényiroda ügyvezetője szerint a fiatalok biztos jól érzik majd magukat a verseny során.

A vetélkedő egészen holnap reggel 9 óráig tart, amikor a legeredményesebb csapatot kupával és oklevéllel jutalmazzák. A szervezők viszont a 24 órás csapatépítést és a sikerélményt tartják legfontosabbnak a verseny során.

V.D./T.S.

Tartalom megosztása: