keresés a weboldalon

Angol országismereti versenyen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Angol országismereti versenyen

2016 május 29 - vasárnap
Ebben a tanévben is megrendeztük hagyományos országismereti vetélkedőnket, melynek címe: „Ki tud többet az angol nyelvet beszélő világról?”

Idén az Egyesült Királyság volt az az ország, amiben alaposan elmélyedtünk. A tanév folyamán Ibolya néni, Csilla néni és Laci bácsi rengeteg képet, tudnivalót és érdekességet osztott meg velünk erről a sokszínű, fantasztikus szigetvilágról. Már szeptembertől, kéthetenként jelentek meg újabb és újabb cikkek az „angolos faliújságon”. Az innen lekerült munkákat aztán az ebédlői folyosó falain olvashattuk újra.

Tanáraink éltek a modern technika eszközeivel, az anyagokat e-mailben is megkaptuk. Később sem hagytak magunkra minket, hiszen együtt készültünk a megmérettetésre. Aztán az egyes csoportok megírtak egy válogató házi dolgozatot. A legjobban teljesítők kerültek az iskolai döntőbe. Kétfős csapatokban versenyeztünk.

Változatos, izgalmas írásbeli és szóbeli feladatokat oldottunk meg. A remek hangulatot tovább fokozta, hogy tanáraink a közönséget is bevonták a vetélkedésbe. A legjobb megoldásokért csoki, cukorka, müzliszelet volt a jutalom.

A végén együtt örültünk az eredményeknek. A győztesek tudása, felkészültsége mindenkit lenyűgözött.

Én is gratuláltam nekik, annál is inkább, mivel az első helyezést két osztálytársam, Takács Martina és Csiszár Soma Levente érte el.

Második lett Csiszár Anna(7.c) és Szőke Dominik(7.a), míg a harmadik helyet Bekes Gergő és Koroknyai Dominik 8.a osztályosok érdemelték ki.

Mindannyian könyvjutalmat kaptak. Én most nem nyertem, ám sokat tanultam. Már ezért érdemes volt- s jövőre újra próbálkozom!

Dávid Martin 6.a
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola

Tartalom megosztása: