keresés a weboldalon

Anyagi ösztönzés (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Anyagi ösztönzés (Videó)

2016 szeptember 01 - csütörtök
Akár 30 ezer forintot is kaphatnak azok a jól teljesítő diákok, akik valamelyik hiányszakma elsajátítása mellett határoztak. Az önkormányzat által biztosított szakképzési ösztöndíjakra szeptember 15-éig jelentkezhetnek az érintettek.

Zalaegerszegen négy intézmény, a Széchenyi, a Ganz, a Munkácsy és a Deák iskola oktatja a hiányszakmákat. Itt a Deák szakközépiskolában mintegy 120 faipari képzésben, asztalos, illetve technikus szakmát tanuló fiatalt érint ez az ösztöndíj lehetőség – mondta el Rozmán Sándor, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum, Deák Ferenc Szakközépiskolájának és Szakiskolájának igazgatója.

A 2009-es önkormányzati rendeletet tavaly módosították. A határozat alapvető célja, – a hiányszakmák iránt érdeklődő általános iskolások pályaválasztásának segítése – nem változott. A változásoknak köszönhetően már nemcsak zalaegerszegi, hanem a környező településeken élő fiatalok is igényelhetik ezt a fajta támogatást. Emellett kibővült a választható szakmák köre – tájékoztatott Szeli Gábor intézményfenntartó szakreferens, aki hozzátett:

A kérelmeket szeptember 15-ig az érintett intézményekben adhatják le a diákok. A dokumentum mellé többek között iskolalátogatási igazolást és a tanulmányi eredményeket tartalmazó bizonyítványt kell csatolni. Az érdeklődők további, részletes információt a Polgármesteri Hivatal Humánigazgatási Osztályán, illetve az 502-191-es telefonszámon kérhetnek.

V.D./P.B.

Tartalom megosztása: