Aquaparki gulyásparti
S hogy miben különbözik az alföldi gulyás a Zalában ismerttől? Bujtor Tibor, az Amatőr Királyi Szakácsklub elnöke avatott be a részletekbe. – Mint az már a hozzávalókból is kiderült, az alföldi gulyásba rengeteg zöldséget, köztük burgonyát, kelkáposztát, zellert, paprikát, paradicsomot teszünk. Zeller zölddel és petrezselyem zölddel ízesítjük a levest, de természetesen nem maradhatnak el az egyéb fűszerek sem, mint a pirospaprika, a bors, a majoránna, a gulyáskrém, és a piros arany – árulta el a mesterszakács.
A végén ezúttal tarhonya került a levesbe, ám mint megtudtuk, csipetkével az igazi az alföldi gulyás. A 3000 adaghoz dukáló csipetke kikeverésére és kiszaggatására azonban a gyakorlott szakácsok sem vállalkoztak. Ennek ellenére kígyóztak a sorok a kondér előtt. Csipetke nélkül is láthatóan mindenkinek ízlett az étel. (Zala-Lap Kft., F. M.)
Tartalom megosztása: