keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

„Aquatherma” termálfalu és kemping

Zalaegerszeg címer
Hírek

„Aquatherma” termálfalu és kemping

2005 június 05 - vasárnap
Ez a terület az ország legszebb kempingjét foglalja magába, fogalmazott dr. Gyimesi Endre polgármester az „Aquatherma” termálfalu és kemping ünnepélyes avatásán. A Thermálplus Kft. 280 millió forintos beruházása révén négycsillagos szintű szálláslehetőséggel gazdagodott Zalaegerszeg.

A Gébárti-tó partján, háromhektárnyi területen létrehozott kemping fa apartmanházainak kialakításán még dolgoztak a szakemberek, mialatt a termálfalu Göcsej terén már ünnepelni készültek a meghívottak. A jó hangulatról stílszerűen a Harangláb Népzenei Együttes gondoskodott. Az önkormányzat nevében dr. Gyimesi Endre polgármester köszöntötte az egybegyűlteket. Dicsérő szavakkal illette az igényes kivitelezést, mint mondta, több évtizedes hiányt pótol Zalaegerszegen az európai színvonalú kemping.

A létesítmény paramétereiről György Zoltán, a beruházás önerejét biztosító Aquaplus Kft. ügyvezetője beszélt. Jelen pillanatban 200-250 fő egyidejű befogadására képes a kemping, melyben 12 darab fa apartmanház, 13 darab lakóautó parcella, és 50 darab sátorhely kapott helyet. A vendégek kényelméről több kiszolgáló létesítmény gondoskodik. Négycsillagos szintnek megfelelő vizesblokkok, recepció, valamint egy közösségi épület (benne mosógépekkel, konyhával, hűtőszekrényekkel) áll a vendégek rendelkezésére. A létesítmények melegvízellátása, és fűtése termálvízzel történik.

Nem egyszerű kempinget, egy kis falut igyekeztünk létrehozni a Gébárti-tó csodaszép környezetében, fogalmazott György Zoltán. Ezt az elképzelést szimbolizálja a harangláb, ami a házak között húzódó sétány középpontjában kapott helyt. Emellé épült a 100 fős korcsma, valamint egy szabadtéri kemence. A beruházó abban bízik, hogy a kemping valamennyi vendégének sikerül lelki nyugalmat találnia a szép környezetben.

Az „Aquatherma” ünnepélyes avatását a műszaki átadás követi, tudtuk meg az ügyvezetőtől. Őszintén nyilatkozott arról, hogy néhány apartman befejezése még hátravan, június 15-ére azonban minden készen áll az első vendégek fogadására, ígérte György Zoltán. Kitért arra is, hogy az idei nyáron nem kívánják különösen propagálni városunk új szálláslehetőségét, ám – az előzetes érdeklődést látva – bíznak abban, hogy 60-70 százalékos kihasználtsággal tudnak működni. Amennyiben igény lesz rá, télen is nyitva tart a kemping. A faházak mindegyike fűthető, így a hideg sem jelenthet akadályt. 

A létesítmény felfutását a következő szezontól remélik. György Zoltán úgy véli, addigra teljesedik ki szolgáltatásuk. Arra törekszenek, hogy a család minden tagja megtalálja a számára megfelelő elfoglaltságot, pihenési lehetőséget a zalaegerszegi kempingben.

A termálfalu megközelítése egyelőre hagy kivetnivalót maga után, ám dr. Gyimesi Endre polgármester azt ígérte, 65 millió forintból hamarosan a kempingbe vezető út is elkészül. Kínálkozik lehetőség az apartmaházak, lakóautó-, és sátorhelyek számának növelésére is, a közműveket ugyanis egy tervezett bővítésnek megfelelően építették ki. György Zoltán abban bízik, hogy a nagy igény miatt néhány éven belül háromszorosára „kell” növelni a kemping befogadóképességét. 

Tartalom megosztása: