keresés a weboldalon

Áramtankolás (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Áramtankolás (Videó)

2016 augusztus 16 - kedd
Elektromos töltőállomás létesítésére pályázik Zalaegerszeg önkormányzata. Az erre vonatkozó kiírást hétfőn tette közzé a Nemzetgazdasági Minisztérium. Az 1 milliárd 250 millió forint vissza nem térítendő támogatással a 15 ezernél nagyobb lélekszámú települések önkormányzatai élhetnek.

Zalaegerszegen mindössze egy helyen, a sportcsarnok mellett üzemel elektromos autók töltésére alkalmas állomás. Molnár Lívia azonban nem tudja itt feltölteni autóját, mert ehhez a típushoz, nem megfelelő a berendezés. Otthon csatlakoztatja a gépkocsit a hálózathoz, csakúgy, mint a mobiltelefont. Egy újabb gyorstöltő létesítésének nagyon örülne, mert – mint mondja – minden tekintetben ideális az elektromos autó.

Mivel egy töltéssel mindössze néhány száz kilométert képes megtenni az elektromos autó, szükség lenne minél több mobil állomás telepítésére. Zalaegerszeg önkormányzata első körben egy új e-töltőpont létesítésére pályázik – mondta Balaicz Zoltán polgármester.

Egy, – minden típus töltésére alkalmas – mobil állomás beszerzése 20 millió forintba kerül. Ezt az összeget teljes egészében átvállalná a minisztérium. A fejlesztések támogatásával azt szeretnék elérni, hogy Magyarország minden nagyobb településén elérhető legyen az elektromos járművek töltése közterületen. A tárca számításai szerint a pályázatnak köszönhetően mintegy ezer új e-töltőpont létesülhet országszerte.

F.M./I.G.

Tartalom megosztása: