keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

„Aranyos” az egerszegi fúvószenekar

Zalaegerszeg címer
Hírek

„Aranyos” az egerszegi fúvószenekar

2005 január 10 - hétfő
Az elmúlt szombaton immár tizenegyedik alkalommal invitálta a Zalaegerszegi Városi Fúvószenekar újévi koncertre a város lakóit. A hagyományos zenei eseményre megtelt a rendezvénynek helyet adó Városi Hangverseny- és Kiállítóterem. Részletek a szólisták előadásából: Szepesi Bence Takács Ferenc Pintér Edina és Haninger László

A Zalaegerszegi Városi Fúvószenekar mellett fellépett Szepesi Bence klarinétművész, a Budapest Szaxofon Kvartett vezetője, Takács Ferenc, a grazi zeneakadémia első éves hallgatója,  aki marimbán játszott, valamint Pintér Edina és Honinger László, a budapesti zeneakadémia magánének szakának ötödéves hallgatói.
Farsang László, a zenekar vezetője elmondta, kiemelkedő jelentőségű az együttes életében az újévi koncert – amelyre szinte egész évben készülnek -, mivel egy hangversenyteremben, profi körülmények között igényesebb előadással kell bemutatkozniuk. Az idei koncert komoly megmérettetést tartogatott a zenekar és tagjai számára; a rendezvény országos minősítővel egybekötött hangverseny is volt, amelyen a zsűri a legmagasabb kitüntetéssel, koncertkategóriában arany, show-kategóriában pedig kiemelt arany minősítéssel értékelte a Zalaegerszegi Városi Fúvószenekar teljesítményét.
A zenei eseményt immár második alkalommal szervezte meg a városi fúvószenekar fenntartója, az Egerszegi Fúvószene Alapítvány.

Tartalom megosztása: