keresés a weboldalon

Aranyos diákok

Zalaegerszeg címer
Hírek

Aranyos diákok

2009 március 03 - kedd
Február végén szokásos havi bentlakásos hétvégéjűket töltötték a Teleki Blanka kollégiumban a Zrínyi-gimnázium Arany János Tehetséggondozó Programjának 11. évfolyamos diákjai.

Az Oktatási Minisztérium által évente kiírt pályázat alapján indíthatnak a középiskolák hátrányos helyzetű tehetséges tanulók számára osztályt a nevezett program keretében 0-12. évfolyamokon. Zalaegerszegen a Zrínyi-gimnázium vállalta fel ezt a feladatot, jelenleg két évfolyamon történik e rendszerben az oktatás. A cél, elősegíteni a minél nagyobb arányú továbbtanulást, a nyelvvizsga, ECDL bizonyítvány és jogosítvány megszerzését.

Az iskolai munka mellett havonta kötelező egy bentlakásos hétvégén is részt venni, a diákoknak, mely során előadásokon és kirándulásokon vesznek részt. A mostani értekezések során dr. Kostyál László, a Göcseji Múzeum igazgatóhelyettese beszélt a tanulóknak a XX. század zalai művészetéről, illetve Major Zsolt alezredes, a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési osztályvezetője pályaorientációs előadást tartott.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: