keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Aranyos sakkozók

Zalaegerszeg címer
Hírek

Aranyos sakkozók

2005 április 27 - szerda
Egymásután negyedszer lett magyar bajnok a Zalaegerszegi Csuti SK Hydrocomp sakkcsapata. Az ünnepélyes éremkiosztón dr. Varga Tibor, a klub elnökhelyettese köszöntötte a megjelenteket. Majd elmondta, hogy a négy bajnoki cím közül mindegyik más körülmények között született meg, de valamennyihez nagy erőfeszítés kellett a játékosok és vezetők részéről egyaránt. Megköszönte a város, a megye és a szponzorok támogatását, hiszen nélkülük nem lehetett volna négyszeres bajnok a Csuti SK.

Dr. Gyimesi Endre azt hangsúlyozta, hogy a magyar sakk élet központja visszavonhatatlanul  Zala megye, ezen belül Zalaegerszeg lett, hiszen a Csuti mellett a kanizsaiak bronzérmesek lettek. Maradandót alkottak az egerszegi sakkozók, tartották magukat a magyar mondáshoz, miszerint ” három a magyar igazság, egy a ráadás.” A polgármester méltatta a csutisok nemzetközi szereplését is, a BEK-ben való helytállást.

Kis Bódog Zoltán megyei közgyűlési elnök szerint „szuper” teljesítményt produkáltak az egerszegi sakkozók, dicsőséget szereztek ezzel a megyének és a városnak is. A közgyűlés elnöke szerint, a nagyszerű szereplés záloga a folyamatosság, mivel a csutinál több olyan játékos szerepel, aki már évtizedek óta tagja a csapatnak.

Kállai Gábor, az országos sakkszövetség szakmai igazgatója  Zalaegerszeget a sakkozás fővárosának nevezte, ahol tudatos tervszerű munka folyik, kiváló az utánpótlás nevelés. Kállai Gábor a sakkozás terén kifejtett munkájáért oklevelet és tárgyjutalmat adott át dr. Gyimesi Endrének és Dormán Lászlónak, a Csuti SK névadó szponzorának.

A folytatásban a csapat tagjai átvették jól megérdemelt aranyérmüket dr. Gyimesi Endrétől. Kállai Gábor pedig a bajnokságért járó serleget adta át Kiss Ambrusnak, a klub elnökének.

Tartalom megosztása: