keresés a weboldalon

Arcképcsarnok (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Arcképcsarnok (Videó)

2016 május 17 - kedd
Díszpolgárok arcképeiből nyílt kiállítás a Városházán. A gyűjteményt a Város napja alkalmából mutatták be az érdeklődőknek.

Petánovics Károly ötlete és gyűjtése nyomán láthatók azoknak a díszpolgároknak az arcképei, akik már nem lehetnek közöttünk. A fotók mellett rövid élettörténetük is olvasható. Az első fotó a kétszeres Kosstuh-díjas Pais Dezsőt ábrázolja, aki elsőként kapta meg a város díszpolgári címét. A tárlat látogatói mások mellett megismerhetik Mindszenty bíboros életútját és olvashatnak többek között Keresztury Dezsőről is.

A rendezvényen részt vett Gyimesi Endre, aki 2011-ben kapta meg a kitüntető címet. Zalaegerszeg korábbi polgármestere azt mondta: Az arcképcsarnok olyan embereknek állít emléket, akik példát mutattak emberségből, hazaszeretetből és önzetlen tenni akarásból.

A 131 éves Zalaegerszegnek, mint megyei jogú városnak 24 díszpolgára van. Balaicz Zoltán polgármester köszöntőjében hangsúlyozta: reméli, hogy a jövőben is olyan embereknek adhatják át az elismerést, akik méltó utódaik lehetnek az egykori városvezetőknek, tudósoknak.

A kiállítást június közepéig tekinthetik meg az érdeklődők a Városháza aulájában.

DZsu/P.B.

Tartalom megosztása: