keresés a weboldalon

Átadták a fánkvásár bevételét (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Átadták a fánkvásár bevételét (Videó)

2016 február 26 - péntek
Sokakat vonzott a – hagyományteremtő szándékkal, a februári első hétvégén tartott – Fánky Fesztivál Zalaegerszegen. A rendezvény sikerét bizonyítja, hogy több ezer fánk fogyott el két nap alatt. Ennek köszönhetően – a jótékonysági süteményvásárból – a vártnál jóval nagyobb összeg gyűlt össze.

A város nyugdíjas klubjai és sütödéi alig győzték a rohamot a Fánky Fesztiválon. Első nap 44, míg a másodikon 48 perc alatt fogytak el az önkéntesek által készített fánkok. Összesen 2800 darab. Az eladásból befolyt összeg 200 ezer forint volt, melyet jótékony célra a Nagycsaládosok Zalaegerszegi Egyesületének ajánlottak fel. Az adományt Ruisz Cecília, az egyesület elnöke köszönte meg.

A göcseji farsangi fánk és a funky zene újszerű találkozása sokakat vonzott a Dísz térre, amely azt mutatta, hogy az ilyen és ehhez hasonló programokra van igény a városban. Ezért már most biztos, hogy jövőre újra megtartják. A jövő évi tervekről Balaicz Zoltán polgármester számolt be a Városházán.

A Fánky Fesztiválhoz hasonlóan a farsangi felvonulás is minden eddiginél népszerűbb volt idén. A hagyományos húshagyó keddi programon ezúttal több mint ezren vettek részt.

M.Zs./P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: