keresés a weboldalon

Átadták a gyorsforgalmi út egy részét (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Átadták a gyorsforgalmi út egy részét (Videó)

2020 október 23 - péntek
Átadták az M76-os autóút egy közel 6 km-es szakaszát, ami a holládi csomópontot köti össze Balatonszentgyörggyel. Ezzel egy lépéssel közelebb került Zalaegerszeg ahhoz, hogy bekapcsolódjon a gyorsforgalmi úthálózatba.

A fejlesztés nemcsak helyi, de országos nemzetgazdasági jelentőségű – hangsúlyozta beszédében Ágostházy Szabolcs. Az államtitkár célként fogalmazta meg, hogy egy-egy ilyen útszakasz 2030-ra fél órán belül elérhetővé váljon minden település számára.

Ágostházy Szabolcs, európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár:

Az M76-os egy része okosútként épül. Ezzel hozzájárul a hazai kutatásfejlesztés és innováció fejlődéséhez. A zalaegerszegi járműipari tesztpályán zajló tesztelések mellett valós környezetben is kipróbálhatják a járműveket – mondta Vigh László miniszteri biztos.

Vigh László, országgyűlési képviselő, miniszteri biztos:

2015 áprilisában a Modern Városok Program első és legfontosabb eleme volt Zalaegerszeg gyorsforgalmi bekötése az országos közlekedési vérkeringésbe – hangsúlyozta Balaicz Zoltán polgármester.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

Az M76-os autóút megépítése egy komplex, több szakaszból álló beruházás. Balatonszentgyörgynél 2018 januárjában kezdték el a munkát – tájékoztatott Nagy Róbert, a NIF Zrt. vezérigazgatója.

Nagy Róbert, vezérigazgató, NIF Zrt.:

A tervek szerint 2024 végére válik teljessé a 45 km-es útszakasz Zalaegerszeg és az M7-es autópálya között.

Gy.A./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: