keresés a weboldalon

Átadták a húszezredik Egerszeg kártyát

Zalaegerszeg címer
Hírek

Átadták a húszezredik Egerszeg kártyát

2011 július 25 - hétfő
A húszezredik Egerszeg kártyát adták át ma a városházán – tulajdonosa Koczfánné Pető Ildikó lett, aki Gyutai Csaba polgármesterről vehette a városhoz tartozást szimbolizáló, ugyanakkor számos kedvezményre jogosító plasztiklapocskát.

A 2002-ben „alapított” és először 2003-ben kibocsátott Egerszeg kártya valóságos sikertörténet – népszerűsége felülmúlta a kezdeti várakozásokat. Az ötlet egyébként Gyutai Csaba jelenlegi polgármestertől származik – ő egy korábbi budapesti kezdeményezést akart Zalaegerszegen meghonosítani.

– A fővárosban tervezték először a Budapest kártya bevezetését, abból azonban akkor nem lett semmi, az Egerszeg kártya viszont megszületett – mondja Gyutai Csaba. – Megnéztük, több európai városban is, hogyan működik, ennek alapján dolgoztuk ki saját megoldásunkat. A tény, hogy már húszezer kártyatulajdonos van, bizonyítja, hogy az itteniek kötődnek városukhoz, büszkén viselik, veszik elő az Egerszeg kártyát, és persze használják a kedvezményeket.

A kedvezmények sora és mértéke pedig egyre nőtt az évek során. Az Egerszeg kártya jelenleg 13-féle kedvezményre jogosítja fel tulajdonosát – általában 20 kedvezménnyel látogathatók például a városi kulturális, sport- és szórakoztató rendezvények és létesítményeket, de felmutatásával a termálfürdőbe például kétharmad- az AqaCity-be pedig féláron lehet belépni. A kártyabirtokosok 10 százalékkal olcsóbban vehetnek bérletet a Zala Volán helyi járataira, a szombaton pedig ingyen parkolhatnak bármely díjövezetben.

Amikor a „jubileumi” kártya tulajdonosa, Koczfánné Pető Ildikó beadta igénylését, nem is sejtette, hogy éppen övé lesz a 20 ezredik.

– Nem is számítottam ilyesmire – meséli a fiatalasszony. – A férjemnek már régóta van Egerszeg kártyája, ezért gondoltam, hogy és is kiváltom. Mindenesetre örülök, hogy így alakult. Hogy mire fogom használni? A gyerekekkel nagyon szeretjük az AquaCity-t, úgyhogy oda biztosan, a buszbérlet megváltásánál is, meg jó lesz a szombati ingyenes parkolásra is – fejezi be a felsorolást Koczfánné Pető Ildikó.

yr/T.S.

Tartalom megosztása: