keresés a weboldalon

Átadták a Kinizsi utcai orvosi rendelőt (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Átadták a Kinizsi utcai orvosi rendelőt (Videó)

2017 december 07 - csütörtök
Újabb orvosi rendelőt és védőnői szolgálatot újítottak fel Zalaegerszegen. Ezúttal a Kinizsi utcában több, mint 24 millió forintból energetikai korszerűsítést és homlokzati hőszigetelést végeztek, ajtókat cseréltek, valamint mozgáskorlátozott emelőt építettek.

Az önkormányzat 2020-ig 353 millió forintot fordíthat a Településfejlesztési Operatív Programból az egészségügyi alapellátás fejlesztésére. Ebből a keretből 13 háziorvosi, 17 védőnői- és 1 ügyeleti rendelő újul meg – mondta Balaicz Zoltán polgármester, majd hozzátette:

Az 1990-es években épült az a négyszintes társasház, melyben ez a házi gyermekorvosi rendelő és védőnői szolgálat működik. Azóta csak kisebb korszerűsítések történtek. Most kicserélték a belső ajtókat, átalakították a mosdókat, valamint modernizálták a padló- és a falburkolatot is. A részletekről dr. Balatoni Piroska házi gyermekorvos tájékoztatott.

A morgáskorlátozottak számára akadálymentes parkolót és liftet építettek. A Páterdombon idén – a rendelőn kívül – egyéb beruházások is történtek. Többek között járdák és utcaszakaszok újultak meg – számolt be róla Gecse Péter önkormányzati képviselő.

A fejlesztések a településrészen jövőre is folytatódnak. Tavasszal befejeződik a Wlassics utcai felnőtt háziorvosi rendelő újjáépítése, a Kinizsi utcában pedig parkolókat alakítanak ki és rendbe hozzák az útburkolatot.

V.D./I.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: