keresés a weboldalon

Átadták a közműveket

Zalaegerszeg címer
Hírek

Átadták a közműveket

2010 december 03 - péntek
Hosszú előkészítést követően 2010 végére elkészült a Kaszaházi fennsíkon kialakított lakótelkek közműveinek első üteme. Az érintett telektulajdonosok összefogásának eredményeként mostanra már 20 telek került építésre kész, közműves állapotba, amihez a közeljövőben – a fennsík 76 telkéből – további 10 is csatlakozik.

A telektulajdonosok mintegy 50 millió forintos beruházásában víz- és szennyvízvezeték, valamint az út alapmű épült meg; kialakításra került a villanyhálózat, valamint az út melletti közvilágítás.

A város a terület jelenlegi északi megközelítését lehetővé tevő csomópont kiágazás megépítésével, a közvilágítás alapinfrastruktúrájának kiépítésével, valamint déli oldalon, a Zala utcai tereprendezéssel segítette az ez évi munkák megvalósítását.
2011-ben a csapadékvíz-elvezetés megépítésével, valamint – remélhetőleg – további telkek bevonásával válhat teljessé a közműfejlesztés.

Az ünnepélyes eseményen részt vett Gyutai Csaba polgármester, aki hangsúlyozta a magánkezdeményezés fontos szerepét, és azt, hogy a fiatal családok remélhetően nem a környező településeken keresnek otthont, hanem élnek majd a beépített kaszaházi fennsík adta lehetőségekkel.

Zala-Lap, V. Zs. Fotó: S. P.

Tartalom megosztása: