keresés a weboldalon

Átadták a Landorhegyi Jótékonysági Lecsónap bevételét (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Átadták a Landorhegyi Jótékonysági Lecsónap bevételét (Videó)

2023 szeptember 15 - péntek
A Zalaegerszegi Városi Közbiztonsági Polgárőr Egyesület képviselői a szervezőktől 250 ezer forintot vehettek át.

Augusztus 26-án 9 csapat főzte a különleges lecsókat a Landorhegyi Általános Iskola udvarán. Az esemény a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ és a településrészi önkormányzat szervezésében valósult meg.

Flaisz Gergő a Keresztury Dezső VMK igazgatója elmondta: amikor kitalálták ezt a rendezvényt, az volt a céljuk vele, hogy egy olyan közösségteremtő programot tudjunk megvalósítani, ami a helyi közösségeket erősíti.

Makovecz Tamás, önkormányzati képviselő hozzátette: amit 2016-ban elhatározott a landorhegyi településrészi önkormányzat, miszerint, hogy a lecsószezon közepén egy jóhangulatú jótékonysági lecsófőzést szervezzenek, az mára teljesen beérett és megvalósult.

Az átadón részt vett Balaicz Zoltán polgármester. Mint fogalmazott, a jótékonysági lecsófőzés jó példa arra, hogy az egyes településrészen élők összefogása milyen eredményes lehet. Egyúttal kiemelte: a Városi Közbiztonsági Polgárőr Egyesület nagyon sokat tett annak érdekében, hogy Zalaegerszeg az 50 ezer fő feletti kategóriában a legbiztonságosabb város – és azon belül Landorhegy is egy rendkívül biztonságos városrész.

Az ételért becsületkasszába fizettek a résztvevők – s ezt az összeget adták át most a polgárőröknek, akik örömmel fogadták a felajánlást.

Novák Boglárka, a Zalaegerszegi Városi Közbiztonsági Polgárőr Egyesület ügyvezetője azt mondta az összeget fenntartásra fogják fordítani, mivel nonprofit szervezetként a jótékonyságra befolyt pénzből tartják el magukat.

A 26 tagú közösség tagjai önkéntes szolgálattal segítik a város biztonságának fenntartását. A befolyt összeg a rezsiköltségekhez járul hozzá.

Fotó: Katona Tibor

Tartalom megosztása: