keresés a weboldalon

Átadták a megújult Mérleg teret

Zalaegerszeg címer
Hírek

Átadták a megújult Mérleg teret

2024 május 13 - hétfő

A beruházás részeként újraépítették a Mérlegházat, továbbá 36 parkolóhelyet és közösségi teret létesítettek. Az ünnepségen az egykori végvár északnyugati bástyáját jelképező építményt, és Farkas Ferenc szobrászművész vitézi alakot és tüzérágyút ábrázoló alkotását is felavatták.

Böjte Sándor Zsolt köszöntő beszédében rámutatott: a piac környéke egyre népszerűbb a városba költözők, valamint az ide látogató turisták körében, ezért a Mérleg tér a jövőben fontos közösségi funkciót tölthet be.

Balaicz Zoltán polgármester szerint fontos, hogy a városvezetés megőrizze a település múltbeli emlékeit, és továbbörökítse azokat a következő generációknak. Ezt a célt szolgálja a Mérleg tér rekonstrukciója is.

A Zalai Táncegyüttes műsora után leleplezték Farkas Ferenc Munkácsy Mihály-díjas szobrászművész Végvári vitéz és tüzérágyú című alkotását, melyet az egykori erőd északnyugati bástyájának helyén állítottak fel. A polgármester az ünnepség végén oklevéllel ismerte el a Mérlegház újraépítését is szorgalmazó városvédők munkáját.

Szöveg: Soós Aliz

Képgaléria


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon találhatók.

Tartalom megosztása: