keresés a weboldalon

Átadták a Mindszenty-kertet (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Átadták a Mindszenty-kertet (Videó)

2016 június 10 - péntek
Átadták a Jézus Szíve Ferences Plébánia kertjét, amit a zalai kötődésű Mindszenty Józsefről neveztek el. A szakrális hely kialakításnak az volt a célja, hogy olyan környezetet alakítsanak ki, ahol a hívek megpihenhetnek és rátalálhatnak a lelki békére. Az ünnepélyes átadón részt vett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is.

Mostantól ez a kert várja a Jézus Szíve Ferences Templomba érkező híveket. A templomkert szívében az idős Mindszenty Józsefet ábrázoló szobrot helyezték el. Egy Nógrád megyei művész felajánlásának köszönhetően pedig egy Krisztus keresztútját ábrázoló fa dombormű sorozat is díszíti az udvart.

– Nagy ajándék ez a kert mindannyiunk számára – hangsúlyozta Ocsovai Grácián plébános.

Az átadóünnepségen Balaicz Zoltán polgármester felidézte mindazt, amit a város egykori apátplébánosának köszönhet Zalaegerszeg. A politikus hangsúlyozta: a jövőben létrehoznak egy Mindszenty Józsefet bemutató múzeumot is.

A rendezvényen részt vett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is, aki Mindszenty Józsefre, mint államférfira emlékezett. A kereszténydemokrata politikus azt mondta: a hercegprímás mind a náci, mind a bolsevik diktatúra vértanúja volt.

A templomkert lehetőséget biztosít a híveknek a lelki feltöltődésre, emellett a jövőben esküvőknek keresztelőknek és városi programoknak ad otthont.

DZsu/P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: