keresés a weboldalon

Átadták a munkáshotelt (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Átadták a munkáshotelt (Videó)

2019 május 13 - hétfő
Hatszázmillió forintos beruházással munkáshotel épült Zalaegerszegen. Az önkormányzat a pénzügyminisztérium pályázati támogatásával valósította meg a fejlesztést reagálva a városban egyre nagyobb problémát jelentő munkaerőhiányra. Az avatóünnepségen részt vett Varga Mihály pénzügyminiszter, aki hangsúlyozta: bár átmeneti megoldásnak tartja, a jövőben is támogatni fogja a kormány a zalaegerszegihez hasonló fejlesztéseket.

2015-től napjainkig mintegy 4000 új munkahely jött létre Zalaegerszegen, a regisztrált álláskeresők száma 2,5 százalékra csökkent. Ennek következtében komoly gondot jelent a városban a megfelelő munkaerő megtalálása. A távolabbról Zalaegerszegre csábított dolgozók elszállásolását segíti az a 180 férőhelyes munkáshotel, amelyet 360 millió forintos állami támogatással építettek.

Családok elhelyezésére is lehetőség nyílik a zalaegerszegi munkáshotelben.

Balaicz Zoltán – polgármester, Zalaegerszeg:

Átmeneti megoldásnak, ám továbbra is jó ötletnek tartja a kormány munkásszállók létesítését. Minderről Varga Mihály pénzügyminiszter beszélt az avatóünnepségen.

Varga Mihály – pénzügyminiszter:

Erre már csak azért is szükség lesz, mert elkészült Zalaegerszegen a 45 milliárd forintos költséggel épülő Járműipari Tesztpálya első üteme, és újabb fejlesztéseket terveznek a helyi vállalkozások is.

F.M./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: