keresés a weboldalon

Átadták a Panoráma Galériát (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Átadták a Panoráma Galériát (Videó)

2020 július 13 - hétfő
Átadták a „Panoráma” Népművészeti Galériát a Gébárti Kézművesek Házában. A Zala Megyei Népművészeti Egyesület a beruházást a Csoóri Alap 8 millió forintos pályázatából fedezte. A berendezések vásárlását a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara finanszírozta.

Az ünnepség elején a Harangláb együttes zalai népdalcsokrot adott elő. Balaicz Zoltán a tó környékén megvalósult és tervezett beruházásokról szólt. A polgármester szerint mindez nemcsak a helyiek kényelmét szolgálja, hanem turisztikai célpont is. A Népművészeti Egyesületek Szövetségének ügyvezető igazgatója, Igyártó Gabriella – aki egyben az új létesítmény névadója -, az értékmentő munkát méltatta.

A Galéria a tárgyalkotó népművészet hagyományait őrzi, miközben az idelátogatóknak kikapcsolódási lehetőséget ad. Az érdeklődők ugyanis hétvégente bepillanthatnak a – Hagyományok Háza által támogatott – műhelymunkákba.

A 33 négyzetméteres helyiség egykor iroda volt, amit a népművészek átalakítottak. A tervek szerint a galéria szakmai továbbképzések helyszíne is lesz.

M.E./P.V.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: