keresés a weboldalon

Átadták a Rózsák terét

Zalaegerszeg címer
Hírek

Átadták a Rózsák terét

2023 október 04 - szerda
Készre jelentették és átadták a Rózsák terét. A Kovács Károly Városépítő Programnak köszönhetően 2600 rózsát ültettek el és mintegy 1000 négyzetméter területet füvesítettek. Emellett egy új szökőkút is épült, melynek közepét Kisfaludi Strobl Zsigmond Kis Makrancos című alkotása dísziti.

Balaicz Zoltán polgármester az ünnepségen emlékeztetett: a kormány támogatásának eredményeként városszerte megújulnak a közterületek.

Az eseményen Vigh László országgyűlési képviselő a kivitelezőt és az önkormányzatot méltatta. Galbavy Zoltán, a településrész képviselője bejelentette: a Modern Városok Program folytatódik a körzetében. Kovács Dezső a kivitelezésért felelős cég ügyvezetője a munkálatok részleteiről tájékoztatott. Elmondta: mintegy ezer négyzetméternyi területen füvesítettek, illetve raktak le díszkövet. Balaicz Zoltán a Rózsák terével kapcsolatban Czobor Mátyás munkásságára irányította a figyelmet. Mint mondta, a park a virágos Zalaegerszeg program megálmodójának szellemiségéhez méltó módon újult meg.

Képgaléria

Tartalom megosztása: