keresés a weboldalon

Átadták a Sitform Bútorgyár új csarnokát (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Átadták a Sitform Bútorgyár új csarnokát (Videó)

2011 december 21 - szerda
450 millió forintból, 134 millió forint pályázati támogatással készült el a Sitform Bútorgyár legújabb üzemcsarnoka, így már 17 ezer négyzetméteren történik a bútorgyártás. A német tulajdonú társaság zalaegerszegi üzemében évi 30 ezer kárpitozott bútort készítenek.

Folyamatos a munka a bútorgyár legújabb üzemcsarnokában, a munkatér így 3000 négyzetméterrel bővült. Ezek a szarvasmarhabőrből készült bútorok a világ minden táján a keresett lakberendezési tárgyak közé tartoznak. Többek között Japánba, Kínába és Malajziába is szállítanak. A Sitform Bútorgyár 30 ezer garnitúra ülőbútort gyárt egy évben.

– A mi gyártásunk körülbelül 40-50 különböző modellből áll, ezeket a világ szinte minden országába szállítjuk. Vannak egyedi megrendelőink és áruházaknak is gyártunk. Már a második legnagyobb beruházás készült el a cégnél most a legfontosabb feladatunk, hogy új dolgozókat vegyünk fel -mondta Rolf Stammberger, a Sitform Bútorgyár Bt. tulajdonosa.

A gyárban 350-en dolgoznak. A varró részlegen 120 varrónő biztosítja a folyamatos termelő munkát és ez csak egy a bútorgyár munkafázisai közül, ahol egy nap 1700 marha bőrét munkálják meg. Gyutai Csaba polgármester elmondta Zalaegerszeg bútoriparának komoly hagyományai vannak, az itt dolgozó szakemberek olyan bútorokat állítanak elő, amelyek minőséget és értéket képviselnek.

Az új üzemcsarnoknak köszönhetően jövőre 50 új alkalmazottat foglalkoztat majd a cég, így 400 dolgozóval a város legnagyobb foglalkoztatói közé tartozik.

DZsu/B.P.

Fotó: Seres Péter

Nézze meg a képgalériát!

Tartalom megosztása: