keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Átadták a stafétabotot Baranyának

Zalaegerszeg címer
Hírek

Átadták a stafétabotot Baranyának

2004 november 24 - szerda
Zalaegerszegen tartott plenáris ülést az Alpok-Adria Munkaközösség, amelynek keretében Zala megye részéről Kiss Bódog Zoltán, a munkaközösség soros elnöke átadta az elnökséget Baranya megyének. A tanácskozást követően az érintettek sajtótájékoztatón számoltak be az ülésen történtekről.

Kiss Bódog Zoltán leköszönő elnöként elmondta: nagy kihívás volt száámára a kétéves időszak a munkaközösség élén, hiszen a már berögzött módszereket kellett a legújabb feladatokhoz illeszteni. Az egyik legfontosabb tennivalójuk az volt, hogy a nagy régiós célok eléréséhez szükséges alapozó intézkedéseket megtegyék. Az uniós forrásokhoz való hozzájutás elősegítését ugyancsak elláta a munkaközösség. A Zala Megyei Közgyűlés elnöke hozzátette: örömmel látták el a tisztséget, s ami különösen nagy megtiszteltetés a számukra, hogy Európa egyik legnagyobb régiós összefogás, a 17 tartományt tömörítő Alpok-Adria Munkaközösség éppen Zala megye elnöklése alatt ünnepelte 25 éves fennállását.

Dr. Kékes Ferenc – aki Baranya megye nevében ünnepélyesen átvette az elnökséget Kiss Bódog Zoltántól – kiemelte: Zala megye kiválóan végezte munkáját, s sikerült megvalósítania a kitűzőtt célokat. Baranya megye ennek szellemében szeretne továbbra is tevékenykedni, így meg kívánja őrizni a létrehozott értékeket. Emellett soros elnökként szeretné elmélyíteni a tagtartományok között a kooperációt, hiszen a szimmetria jelentősebb eredményeket hozhat a különböző fejlesztésekben is. Dr. Kékes Ferenc hangsúlyozta: egy jó iránytűvel ellátott munkaközösséget sikerült átvennie, s ettől az irányvonalról Baranya megye sem kíván eltávolodni.
Az ülésen két Alpok-Adria Díjat adtak át, ezúttal dr. Günther Hödl klagenfurti professzornak (képünkön középen) és Giancarlo Gallannak, Veneto tartomány elnökének (jobbról) ítéltek oda.

Tartalom megosztása: