keresés a weboldalon

Átadták a Szent Kozma és Szent Damján díjat (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Átadták a Szent Kozma és Szent Damján díjat (Videó)

2011 november 08 - kedd
Átadták a Szent Kozma és Szent Damján díjat hétfőn Zalaegerszegen. Az elismerést Tóth Zoltán patológus és Batka Jenő gyermekorvos vehette át. A díjat a Zala Megyei Orvosi Kamara alapította még 2010-ben; a kiemelkedő emberi és orvosi magatartással lehet kiérdemelni.

Szent Kozma és Szent Damján orvos-apostol volt, nagy érdeklődés élt bennük a tudományok iránt. Az emberek szeretetét azzal nyerték el, hogy soha nem fogadtak el pénzt sem a gyógyításért, sem a gyógyszerekért. Azok az orvosok részesülnek ilyen kitüntetésben, akik hasonló elhivatottságot és magatartást tanúsítanak.

A díjazottakat méltatva Kiss Ferenc a kamara megyei elnöke hangsúlyozta, mindketten több évtizede kimagasló színvonalon végzik munkájukat.

A díjazottakat 820 orvos közül választották ki. Zalaegerszeg alpolgármestere köszöntő beszédében hangsúlyozta, bár a város nem tulajdonos a Zala Megyei Kórházban, fontos, hogy szerepet vállaljon az intézmény életében.

Az ünnepségen a díjazott orvosok átvették az elismerő plakettet és a tanúsítványt. A rendezvény végül kötetlen beszélgetéssel zárult.

S.Z./N.G.

Fotó: Seres Péter

Nézze meg a képgalériát!

Tartalom megosztása: