keresés a weboldalon

Átadták a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új székházát (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Átadták a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új székházát (Videó)

2015 november 30 - hétfő
Átadták a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új székházát Zalaegerszegen. A 90 millió forintos vételárat a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának költségvetése fedezte. Emellett felújításra további 60 millió forintot fordított a hatóság.

Mostantól, a Mártírok útján található kétszintes épületből indulhatnak bevetésre a zalai katasztrófavédők. Az ünnepélyes átadón dr. Tollár Tibor, a szervezet országos főigazgatója úgy fogalmazott: a költözéssel a megyei állomány egyik régóta dédelgetett álma vált válóra.

Az ünnepség részeként emléklapot vehetett át Egri Gyula megyei igazgató és Rigó Csaba, a védelmi bizottság korábbi vezetője. Ezt követően Tollár Tibor és Balaicz Zoltán közösen vágta át a nemzeti színű szalagot, majd Stróber László apátplébános megáldotta az épületet. A polgármester szerint a város szempontjából fontos előrelépés történt.

Az új épületben nagyobb tárgyalóhelyiségek és modern környezet áll a szolgálatot teljesítők rendelkezésére. Erről a székház bejárásán maguk a város és a megye elöljárói is meggyőződhettek.

K.Zs./Cs.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: