keresés a weboldalon

Átadták a Zalaegerszegért-díjakat

Zalaegerszeg címer
Hírek

Átadták a Zalaegerszegért-díjakat

2023 december 16 - szombat
Átadták a 2023. évi Zalaegerszegért-díjakat. Az önkormányzat évzáró ünnepségén ezúttal 10 magánszemély részesült a magas rangú kitüntetésben. Az esemény díszvendége Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter volt.

 

A rendezvény a Pro Urbe-díjas ifjabb Horváth Károly és zenésztársai előadásával kezdődött a város Dísztermében. A megjelenteket elsőként Balaicz Zoltán köszöntötte. A polgármester felidézte a közelmúlt és a jelen nehézségeit, majd leszögezte: közös összefogással, szakértelemmel, higgadtsággal, korrektséggel és őszinte kommunikációval sikerült minden problémán úrrá lenni, méghozzá úgy, hogy közben a város fejlődése nem állt le.

A polgármester ünnepi beszédét követően Gulyás Gergely lépett a mikrofonhoz. A Miniszterelnökséget vezető miniszter kiemelte: olyan embereket ünnepel most Zalaegerszeg, akik által a város több és jobb lett.

Az esemény az elismerések átadásával folytatódott. Zalaegerszeg közgyűlése 30 évvel ezelőtt döntött arról, hogy Zalaegerszegért-díjakat adományoz a város életében példaértékűt és maradandót alkotóknak. Idén 10 magánszemély tevékenységét ismerték el.

Zalaegerszegért-díjat vehetett át Éderné Vasáros Ágota Mária, a Csácsbozsoki Településrészi Önkormányzat és a Csácsbozsoki Polgárőr Egyesület tagja, Góczánné Tóth Zsuzsanna, a Zalaszám – Zalaegerszegi Atlétikai Club senior atlétája, Kámán Ferenc, a Zalaszám – Zalaegerszegi Atlétikai Club Életmű Díjas vezetőedzője, Magyar János, muravidéki testvérvárosunk, Lendva polgármestere, Miszory Béla, a zalaegerszegi kerekesszékes vívás vezetője, a Zalaegerszegi Vívó Egylet edzője, Ocsovai Grácián atya, a Jézus Szíve Ferences Plébánia korábbi házfőnöke és plébánosa, Papp Zoltán, a ZTE Tenisz Klub elnöke, Péter Zoltán válogatott labdarúgó, a ZTE FC egykori játékosa, Pödörné Hajdu Ibolya Rozália óvodapedagógus és dr. Szittyai Borbála belgyógyász, háziorvos.

A díjazottakat Vigh László országgyűlési képviselő is köszöntötte, majd Ocsovai Grácián ferences atya karácsonyi áldásával zárult az ünnepség.

Képgaléria


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: