keresés a weboldalon

Átadták az Év Sportolója címeket (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Átadták az Év Sportolója címeket (Videó)

2014 május 21 - szerda
Átadták a 2013-ban kimagasló sikereket elért sportolóknak az Év Sportolója címet. Női kategóriában Juhász Fanni atlétát, a férfiaknál megosztva Szanati Szabolcs súlyemelőt és Nemes Attila válogatott tekézőt díjazták. Az év csapata címét idén a ZTE-ZÁÉV női Tekeszakosztálya és a Zalaegerszegi Tekeklub FMVas kapta.

Az Év Sportolója címeket évről évre átadja az önkormányzat. Idén volt, aki egyéni országos bajnoki címmel, más a csapatsportágakban való eredményes szerepléssel érdemelte ezt ki – mondta el Balaicz Zoltán alpolgármester, majd hozzátette:

Az Év férfi sportolója címet megosztva Nemes Attila, a Zalaegerszegi Teke Klub FMVas versenyzője és Szanati Szabolcs súlyemelő kapta, aki 94 kilógrammos kategóriában országos bajnoki címet tudhat magáénak.

Az Év női sportolója címet hét jelölt közül Juhász Fanni, a Zalaegerszegi Atlétika Club versenyzője nyerte, aki idén a gátfutás mellett a rúdugrást is felvette versenyszámként. A klub pedig abban bízik, hogy mind a két számban dobogón fog végezni. Juhász Fannit, Szakály István, a Zalaszám-ZAC ügyvezetője képviselte.

Az Év legjobb csapata címét idén a ZTE ZÁÉV női tekecsapata és a ZTK FMVas csapata érdemelte ki, kiemelkedő teljesítménye miatt. Mindkét csapat első lett a Szuper Ligában.

Az átadón Csurgai Anita, a ZTE-ZÁÉV Női Tekeszakosztály egyik versenyzője így értékelte az elmúlt évet:

Nemes Attila, a Zalaegerszegi Teke Klub FMVas versenyzője világbajnokságon való szereplése miatt nem tudott részt venni az átadón, őt csapata képviselte. Egyik csapattársa, Fehér Zoltán vette át helyette egyéni díját, és a csapat teljesítményét jutalmazó díjat is.

Az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság idén egyhangúan döntött a díjazottakról.

V.D./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: