keresés a weboldalon

Átadták az új részleget (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Átadták az új részleget (Videó)

2019 április 08 - hétfő
Elkészült a Zala Megyei Szent Rafael Kórház új kardiológiai és szívsebészeti centruma. Az épületegyüttes első ütemét már 2015-ben használatba vették a dolgozók és a betegek, a hozzá kapcsolódó leromlott állapotú szárny felújítása azonban csak mostanra fejeződött be. Az összességében közel 6,5 milliárd forintból kialakított centrumban a szívsebészeti és kardiológiai osztály mellett az onkológia és a pulmonológia, valamint azok szakrendelései is otthonra leltek.

Mostantól az infrastrukturális feltételei is kiválóak a Zala megyei kardiológiai és szívsebészeti centrumnak, melynek alapjait dr. Papp Lajos professzor tette le még a 90-es években.

Vigh László – országgyűlési képviselő, Zalaegerszeg:

Új egészségkultúrát szeretne megvalósítani Magyarországon a kormány – hangsúlyozta Kásler Miklós az avató ünnepségen. Az emberi erőforrások minisztere elmondta: a kabinet a megelőzésre, az egészségben eltöltött évek meghosszabbítására helyezi a fő hangsúlyt.

dr. Kásler Miklós – miniszter, Emberi Erőforrások Minisztériuma:

Az intézmény főigazgatója elmondta: a fejlesztéssel jelentősen nő a betegbiztonság.

dr. Halász Gabriella – főigazgató, Zala Megyei Szent Rafael Kórház:

A Zala megyei kórház folyamatos fejlesztéséhez Zalaegerszeg önkormányzata is minden segítséget megad. Emellett gondoskodik az alapellátás minőségének javításáról is.

Balaicz Zoltán – polgármester, Zalaegerszeg:

Az idei évben 25. születésnapját ünneplő zalaegerszegi kardiológiai és szívsebészeti centrum orvosai komplex programok kidolgozásával igyekeznek előrelépni a keringési betegségek megelőzésében.

F.M./P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: