keresés a weboldalon

Átadták (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Átadták (Videó)

2018 szeptember 21 - péntek
Átadták a csácsbozsoki Izsák Imre Általános Iskola új épületszárnyát. A beruházás az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ, az önkormányzat valamint a helyi civil szervezetek összefogásának köszönhető.


Az új épületrészbe közösségi teret alakítottak ki, amit a diákok és a helyi civil szervezetek egyaránt használhatnak. Ide költözött a könyvtár is, amely kibővült egy olvasórészleggel. Így a régi bibliotéka helyén két osztálytermet létesítettek. Az akadálymentesített épület udvarára új térkőburkolatot raktak.

Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ tankerületi igazgatója arról is tájékoztatott, hogy az oktatás minőségének javítása érdekében további eszközökkel bővült a létesítmény. Az ünnepélyes átadón Herkliné Ebedli Gyöngyi intézményvezető elmondta: az Izsák-iskolában a megnövekedett tanulói létszám miatt elengedhetetlen volt a fejlesztés.

Noha az önkormányzat már nem fenntartója az oktatási- és nevelési intézményeknek, fontosnak tartja, hogy segítséget nyújtson az infrastrukturális fejlesztésekben.

Balaicz Zoltán polgármester hozzátette: a közeljövőben hivatalosan is átadják a Kodály óvodát. A Zrínyi gimnáziumban a tetőszerkezet rendbetételén túl, hamarosan egy nagy beruházás kezdődik. Miközben modernizálják az energetikai rendszert a Dózsa, Liszt illetve a Petőfi iskolákban. Továbbá megújul az Eötvös, a Nyitott Ház, valamint a Pálóczi Horváth Ádám zeneiskola.

Gy.A./I.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: