keresés a weboldalon

Átadták (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Átadták (Videó)

2017 május 09 - kedd
Átadták a 74-es út felújított nagypáli csomópontját. A munkálatok fél éven át tartottak, a beruházás mintegy 900 millió forintból valósult meg. A településen élők örömmel fogadták a közlekedési körülmények változását: a korábbi viszonyok ugyanis rendkívül balesetveszélyesek voltak.

1954-es átadása óta a nagypáli pályaszakasz több emberéletet is követelt, így időszerű volt a biztonságos átalakítás. A beruházás az extra igénybevétel és a nagy terhelés miatt speciális megoldásokat igényelt – mondta Mórocz József, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Zala Megyei Igazgatóságának vezetője.

A település polgármestere, Köcse Tibor kiemelte: a tervezés és a felújítás során kiválóan együttműködtek a szakemberekkel. A kivitelezők tekintettel voltak az itt élők igényeire és a faluba érkezők szempontjait is figyelembe vették.

Az ünnepélyes átadón részt vett Balaicz Zoltán, zalaegerszegi polgármester mellett Vigh László is. Az országgyűlési képviselő jelezte: a 74-es út nagypáli szakaszán naponta 4000 jármű halad át.

Az ünnepélyes átadó a kivitelező készre jelentésével és szalagátvágással zárult.

Sz.É./P.V.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: