keresés a weboldalon

Átadták (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Átadták (Videó)

2016 szeptember 19 - hétfő
Átadták a megújult Tüttössy utcát. A 35 milliós beruházást pénteken sajtóbejáráson mutatták be az újságíróknak. A munkálatok idén júliusban kezdődtek. A belvárosi utcaképpel összhangban új térköves burkolatot kapott a járdafelület, ezen felül parkolóhelyeket, valamint zöldfelületeket is kialakítottak a szakemberek.

A Tüttössy utca környezetében korábban már átépült a Kossuth Lajos utca, a Csipke Passzázs, a Dísz tér, valamint a most megszépült utca keleti oldala is. A nyugati oldalon azonban évtizedek óta nem volt változás – mondta el Dékány Endre, településrészi önkormányzati képviselő.

Az önkormányzat egy-egy költségvetési ciklusban mintegy 1 milliárd forintot tud felújításokra fordítani. A város törekvése az, hogy ne csak pályázati forrásból szépüljön az épített környezet – számolt be róla Balaicz Zoltán polgármester.

Amint az az átadón elhangzott, a város kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a zalaegerszegi beruházásokat helyi vállalkozások végezzék. A Tüttössy utcai kivitelezést konzorciumban két megyeszékhelyi cég végezte.

Barabás Miklós, a Hydrocomp Mélyépítő Kft. ügyvezetője:

Kovács Dezső, a Naste Bau Kft. ügyvezetője:

A felújítás részeként elbontottak három közvilágítási oszlopot. Ezek helyére hat kandelláber került. A belvárosnak ez a szakasza a mostani átadással teljessé vált.

Sz.É./E.K.

Fotó: Seres Péter

 

 

Tartalom megosztása: