keresés a weboldalon

Átépítik a Mindszenty teret

Zalaegerszeg címer
Hírek

Átépítik a Mindszenty teret

2006 május 02 - kedd
A Piac tér és környékének rehabilitációja tovább folytatódik, ennek keretében kerül sor a Mindszenty tér átépítésére. A munkálatok, az aszfaltburkolat feltörése az elmúlt héten megkezdődött. A megelőző régészeti feltárások után a kivitelező Kaiser Kft.-nek 60 napon belül kell befejeznie a nagytemplom előtti korzó kialakítását.

Burján Richárd, a Városfejlesztő Rt. vezérigazgatója érdeklődésünkre elmondta: a mintegy 65 millió forintos beruházás keretében a Mindszenty tér természetes mészkő burkolatot kap, majd a restaurálás után a Szentháromság-szobor – ami most a templom oldalán helyezkedik el – átkerül a felújított térre. Új fényforrásokat – kandelábereket – helyeznek el, valamint a környezethez illő telefonfülkéket. A nagytemplom lépcsőjének a felújítására is sor kerül, ennek költségeit a katolikus egyház vállalta magára.

A parkolás megszűnik a téren, folytatta Burján Richárd. A Batthyány utca és a Mindszenty tér közötti szakaszon alakítanak ki 16 parkolóhelyet. A tervek szerint legkésőbb a nyár végén szeretnék átadni a szépen kialakított templom előtti korzót. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: