keresés a weboldalon

Átírták a ZÚK-os fiúk a megyei ranglistát

Zalaegerszeg címer
Hírek

Átírták a ZÚK-os fiúk a megyei ranglistát

2018 augusztus 05 - vasárnap
2 úszó, 6 megyecsúccsal az idény utolsó – serdülő korosztályos Országos Bajnokságán.

Július utolsó hétvégéjén a serdülők részére rendezték meg az idei szezon utolsó országos bajnokságát, melynek Győr adott otthont. Az EuropTec ZÚK 4 fiúval képviseltette magát a versenyen: Új-Bera Mátyás (2003) és Gergye Milán (2004) kipróbálta magát a mezőnyben, de Gergye Ákos (2002) és Betlehem Dávid (2003) feltéve a pontot az idei tavaszi kiváló versenyzési szezonra, felváltva szállította az érmeket és új megyecsúcsokat.

 Az első nap két izgalmas versenyt hozott. Gergye Ákos100 mháton rajtolt, s elég jó idővel a második helyen verekedte magát a döntőbe, ahol ugyan javítani tudott az idején, az mégiscsak a 3. helyhez lett elegendő, így be kellett érnie a bronzéremmel. Némi kárpótlás, hogy a megyecsúcsok (0:58,54) között ebben a versenyszámban immár az ő nevét jegyzik! Ezen a napon Betlehem Dávid a délelőtti órákban200 mpillangón melegített be – a 10. helyet megszerezve – a délutáni 1500 méteres gyorshoz. Délután aztán kiváló úszással a 4. helyet szerezte meg. Ideje azonban új megyecsúcs (15:56,41), s talán az sem elhanyagolható tény, hogy az 1-3 helyezettek egy évjárattal idősebbek voltak.

 A 2. nap délelőttje a 400m gyorsról szólt, hiszen itt Betlehem Dávid a 7. helyen került a döntős élvonalba, Gergye Milán és Új-Bera Mátyás pedig ügyesen tartotta magát a középmezőnyben. A délutáni döntő sem hozott nagy meglepetést, mivel Dávid úszása javult ugyan 1 teljes másodpercet, a helyezése maradt a 7. Viszont ha időeredményét: 04:06,70 a megyei eredmények között vizsgáljuk, az bizony a legelső helyen áll!

 A 3. versenynap a200 mhátúszásé volt. Ákos a 2-dik, Dávid az 5. helyen kvalifikált a délutáni döntőbe, ahol öröm volt nézni, hogy a nyolc legjobb között két egerszegi is úszik. Ráadásul mindketten még faragtak is délelőtti idejükből. Helyezésük azonban nem változott. Ugyanakkor Ákos az ezüstérem mellett a 02:05,19-es idejével újabb megyecsúcsot jegyez! Gergye Milán is megvillantotta tehetségét, hiszen az „öregek között” az előkelő 26. helyet szerezte meg.

 Az utolsó versenynapon a Gergye testvérek 50m háton rajtoltak, s úsztak jól délelőtt. Ákos a 2. helyen jutott az „A”-döntőbe, Milán pedig jó versenyzéssel ismét a ’20-as mezőnyben végzett. Délután aztán Ákos még faragott ugyan két tizedet az idejéből, az azonban mégiscsak a bronzot érő 3. helyezésre volt elegendő. Ám a 0:27,48-as idő újabb megyecsúcs. Betlehem Dávid ezúttal csak délután rajtolt, akkor azonban az 800 méteres gyorsúszás mezőnyében 8:25,96-os, megyecsúcsot érő idővel az 5. helyen fejezte be a versenyt. Az már nem is igazán hír, hogy csak idősebbek tudták megelőzni. 

 

-P-

Tartalom megosztása: