keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Átszervezés a Tourinform irodánál

Zalaegerszeg címer
Hírek

Átszervezés a Tourinform irodánál

2005 május 27 - péntek
Május 1-től Zalaegerszegi és Zala Megyei Tourinform és Marketing Iroda néven működik a belvárosi idegenforgalmi információs központ- tájékoztatott Pereszteginé Szabó Júlia irodavezető.

A Zala Megyei Önkormányzat az elmúlt öt évben önként vállalt feladatként működtetett egy ügyfélforgalommal nem rendelkező irodát a Megyeházán belül, amelynek egyik feladata a megyében működő Tourinform irodák közötti kapcsolat összehangolása volt. A megyei önkormányzat májustól ezeket a feladatokat helyezte át a zalaegerszegi Tourinform iroda keretébe. A jövőben így a megye idegenforgalmával kapcsolatos információkhoz is hozzáférhetnek a turisták.

Pereszteginé Szabó Júlia elmondta, hogy az átszervezéssel jelentősen megnőnek a szakmai feladatok is. Eddig csak Zalaegerszegen végeztek adatgyűjtést és adatszolgáltatást, ám ezen túl a megyeszékhelyen kívül még 120 településről gyűjtenek be információkat. A megyei önkormányzat a többletfeladatok elvégzéséhez egy felsőfokú végzettségű, nyelveket beszélő munkatárs bérét biztosítja, s az iroda működési költségeihez is hozzájárul 40 százalékkal. A zalaegerszegi látnivalók mellett így a megyei turisztikai kínálat is elérhető lesz a vendégek számára.

Az irodavezető szakmailag jelentős lépésnek nevezi a város és a megye közötti megállapodást, mert az országos tapasztalat azt mutatja, hogy sok helyen nincs gazdája a hasonló feladatoknak.

Tartalom megosztása: