keresés a weboldalon

Átvették a hatalmat a diákok Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Átvették a hatalmat a diákok Zalaegerszegen (Videó)

2014 április 09 - szerda
Városházi hatalomátvétellel kezdődött a III. Zalaegerszegi Városi Diáknapok. Itt Gyutai Csaba polgármester jelképesen átadta a város pecsétjét Bakos Dóra diákpolgármesternek. A város dísztermében a diákparlamenttel és az ünnepi diákközgyűléssel folytatódott a program, ahol többek között az egerszegi iskolák közös évkönyvének bevezetéséről, a kedvezményre jogosító „ötös-kártyáról” és a kamaszjátszótér programról döntöttek.

Az egy napig tartó hatalomátvétel alkalmából Gyutai Csaba polgármester átadta irodáját Bakos Dóra diákpolgármesternek. Balaicz Zoltán alpolgármester pedig Takács Nikolett középiskolai alpolgármesternek mutatta meg a mindennapi teendőket.

A város dísztermében a diákparlamenttel folytatódott a program, amelyen a diákönkormányzat vezetői az elmúlt évek eredményeit, eseményeit és legszebb pillanatait idézték fel. Beszéltek többek között a hagyományteremtő szándékkal indított gólyaavató vetélkedőről, a Kerekasztal Piknikről, az Ingyen Ölelés akcióról, valamint a rászorulóknak szervezett Titkos Mikulás akcióról.

Az ünnepi diákközgyűlést Bakos Dóra diákpolgármester nyitotta meg, melyen minden előterjesztést elfogadtak a képviselők.

A közgyűlés zárásaként a diákpolgármester visszaadta a város vezetőinek a hatalmat, akik támogatják az elhangzott elképzeléseket és terveket.

Balaicz Zoltán alpolgármester szerint a felnőtt közgyűléshez hasonlóan a diákvezetők is komolyan vették a feladatukat.

A Zalaegerszegi Városi Diákönkormányzat a város vezetőinek támogatásával, a felnőtt segítő kategóriában részesítette elismerésben Balaicz Zoltánt, aki alpolgármesteri teendőin felül is maximálisan támogatja a diákönkormányzat munkáját. Juhász Előd János általános iskolai alpolgármestert pedig fiatal segítő kategóriában díjazták.

A városi diáknapok holnap sportnappal folytatódik, amelyen kosárlabda, röplabda verseny és focikupa várja az érdeklődőket. Pénteken pedig „Aludj máskor” címmel 24 órás vetélkedő lesz, amelyen hat zalaegerszegi és egy keszthelyi iskola csapata mérkőzik meg egymással. Ennek egyik helyszíne lesz a Zalaegerszegi Televízió is.

V.D./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: