keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Augusztus 20-a Zalaegerszegen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Augusztus 20-a Zalaegerszegen

2015 augusztus 18 - kedd
Színes programok várják a zalaegerszegieket az augusztus 20-ai ünnepkörhöz kapcsolódóan. Az idei eseményeken az államalapítás és az új kenyér mellett a megyeszékhely rendezett tanácsú várossá válásának 130. évfordulójáról is megemlékeznek majd.

Az ünnepségsorozat szerda délután a Mária Magdolna és a csácsbozsoki Szent Sebestyén templomban is szentmisével kezdődik. Este 19 órától a csácsi Szent István szobornál Veres András és Márfi Gyula megyéspüspök mond áldást. Az ünnepi beszédet ugyanitt Gulyás Gergelytől, az Országgyűlés alelnökétől hallhatja a közönség.

 

 

A napot a 20:30-kor kezdődő Ismerős Arcok koncert zárja, melyet az Izsák Imre ÁMK-ban rendeznek.

Másnap, augusztus 20-án fél tíztől kenyérszenteléssel egybekötött ünnepi misével kezdődik a megemlékezés. A helyszín ezúttal is az olai Jézus Szíve templom lesz.

Ezt követően 10 órától kenyérfesztivált tartanak a Göcseji Falumúzeumban. Itt kirakodóvásár, kenyérkóstolás, játszóház, délután pedig a Hétrét zenekar koncertje várja az ünneplőket. Az immár hagyományosan nagy népszerűségnek örvendő rendezvényt – ebben a formájában – utoljára szervezik meg.

 

 

A szervezők arra hívják fel a figyelmet, hogy rossz idő esetén az augusztus 19-ei, esti programokat az Izsák Imre ÁMK-ban tartják meg.

 

K.Zs. / N.G.

Tartalom megosztása: