keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Autók csúsztak egymásba

Zalaegerszeg címer
Hírek

Autók csúsztak egymásba

2004 november 12 - péntek
A kora reggeli órákban a 74-es főút zalaegerszegi bevezető szakaszán vadelütést követően három személygépkocsi csúszott egymásba. A helyszínelés idejére félpályás útlezárás neheztette a forgalmat. Egy utas a harmadik személygépkocsiban könnyebben megsérült.

Az adatok szerint reggel háromnegyed hatkor egy Opel Vectra tartott a 74-es főúton Zalaegerszeg irányába, amikor a város határában hirtelen egy kifejlett szarvastehén akart átfutni az úttesten. A sofőr fékezett, de az ütközést elkerülni már nem tudta. Az ütéstől a szarvas átdobódott a szemközti sávba, ahol egy Fiat Punto szintén elgázolta az állatot. A Fiat mögött haladó Skoda Fabia még pont meg tudott állni, azonban a mögötte haladó Suzuki hátulról belement, s az árokba lökte.
A balesetben résztvevő személyek közül a Swift 52 éves vezetője 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, a többi gépkocsiban ülők közül senki sem sérült meg. A négy autóban becslések szerint összesen kb. 1.6 millió forint kár keletkezett. A szarvas a helyszínen kimúlt, elszállításáról az illetékes vadásztársaság gondoskodott.
A baleset körülményeinek, s a felelősség kérdésének pontos tisztázására a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán vizsgálatot indítottak. A mentés és helyszínelés idejére a főutat kb. 1 óra időtartamra lezárták, azóta a közlekedés már zavartalanul helyreállt.

Tartalom megosztása: